Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Η ταλαντούχα ομάδα του "Πλήθους"

Όταν η λεπτολόγος και ταλαντούχα σκηνοθέτιδα Μελίνα Παπανέστορος έδωσε και τις τελευταίες της εντολές, άρχισε η παράσταση.
Η Μελίνα δραματοποίησε τα λόγια της Ελένης, απ' τα βιβλία της "Υγρός Χρόνος" και "Αν μ' αγαπάς μη μ' αγαπάς".
Η Μελίνα επίσης απήγγειλε τα μαγνητοφωνημένα ποιήματα που στο άκουσμά τους ανατρίχιαζα! Ειδικά σε κείνο του Ζακ Πρεβέρ " μάζεψα πουλιά, για σένα αγάπη μου!"


Ο προβολέας έπεσε πάνω στον αφηγητή που δεν ήταν άλλος απ' τον γνωστό κι αγαπημένο μας και ταλαντούχο ηθοποιό Γιώργο Γιωγλερή.

Οι μουσικοί έπαιξαν με όλο το μεράκι τους και η Αναστασία Παπαδημητρίου έπαιξε πιάνο και τραγούδησε με εξαιρετκή έμφαση το ποίημα του Νάνου Βαλαωρίτη, "Για ποιον". (πρώτη στροφή)
Μουσικοί ήταν:
πιάνο βιολί: Γιώργος Κωνσταντινίδης
κιθάρα: Γιάννης Γεράνης
Για ποιον, άραγε;

Στον ρόλο της γυναίκας έπαιξε η ταλαντούχα ηθοποιός Βικτωρία Ταγκούλη. Η έκπληξη ήταν για μένα στο ότι είναι και πολύ καλή τραγουδίστρια! Τραγούδησε το "Τραγούδι για σας" του Ζακ Πρεβέρ, σε απόδοση Γιάννη Θηβαίου και το "Χαίρε παραμύθι μου", της Ελένης Γκίκα.



Στον ρόλο του άντρα, έπαιξε ο ταλαντούχος ηθοποιός Κωνσταντίνος Πέτρου. Τέλειος αλκοολικός! Κωνσταντίνε, είχες πιεί κανένα ποτηράκι νωρίτερα; Τέλειος!



Εδώ ο προβολέας τονίζει την ταλαντούχα τραγουδίστρια Πέννυ Ξενάκη!
Ή φωνή!
Τραγούδησε το "Δεν θα πλήξω", του Φώτη Αγγουλέ, το "Νανούρισμα για γλωσσοδέτες", της Μάρως Βαμβουνάκη και το "Οι μεγάλες αγάπες", της Άννας Παπαδημητρίου.

Στο video wall έδειχνε φανταστικές φωτογραφίες της Χαράς Μπιρμπίλη - Παπαδημητρίου.
Στην φωτογραφία φαίνεται ο λαιμός.
Θυμάμαι εκείνα τα υπέροχα λόγια: "Μ' έγλειφε σαν κουτάβι!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για τις δικές μας, πρώτ’ απ’ όλα, άγρυπνες νύχτες…
άγρυπνη νύχτα μου…

Αρχειοθήκη ιστολογίου